Tietoa meistä

 

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys
Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (SEKL) on vuonna 1967 perustettu Suomen evankelisluterialisen kirkon lähetysjärjestö, jonka tarkoituksena on toteuttaa Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä lähellä ja kaukana. Kansanlähetys on herätysliike ja toimii työssään Raamatun sekä luterilaisen tunnustuksen pohjalta.

Tunnuksenamme on ”Evankelioikaa kansa evankelioimaan kansoja”.

Päämääränsä saavuttamiseksi Kansanlähetys julistaa kotimaassa evankeliumia hengellisen elämän syntymiseksi, syventämiseksi ja vahvistamiseksi. Tavoitteena on, että ihmiset Kristuksen rakkauden vaikutuksesta lähtevät liikkeelle joko lähettäjinä tai lähtijöinä. Hengellisen herätyksen ja lähetyksen yhteys merkitsee kotimaan työn ja lähetystyön saumatonta yhteenkuuluvuutta.

Kotimaassa Kansanlähetys toimii 17 piirijärjestönsä kautta. Etelä-Savon alueella järjestämme tilaisuuksia ympäri vuoden eri paikkakunnilla. Kesäisin on telttapäiviä. Piirin juniorityö tavoittaa lapsia Donkkis Big Night -illoissa. Opiskelijoille ja nuorille aikuisille on Kolme kohtaamista -illat ja Nuotta -illat.

Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksellä on noin sata lähetystyöntekijää jotka toimivat lähetystyössä Aasiassa, Afrikassa, Euroopassa ja Oseaniassa. Raamatunkäännöstyötäjärjestö tekee Wycliffe-raamatunkääntäjien työyhteydessä. Kehitysyhteistyöprojekteja järjestöllä on Aasian ja Afrikan maissa.

Kansanlähetysopisto sijaitsee Ryttylässä ja sen tunnuslause on Kiinnostaako Raamattu? Opistolla on Raamattulinja, Teologinen linja, Nuorisotyölinja, Kristillinen taidelinja, Kansainvälisyyslinja sekä Verkkoraamattukoulu. Opisto järjestää myös lyhytkursseja.