Donkkis Big Night -illat

 

Anttolan seurakuntatalolla, Mikkelintie 31, 52100 Anttola

  • ti 16.5. klo 16:00–18:15

Haukivuoren seurakuntatalolla, Keskustie 53, 51600 Haukivuori
Ei tapahtumia!

Ihastjärven koululla, Ihastjärventie 170, 50970 Mikkeli
Ei tapahtumia!

Lähemäen seurakuntatalolla, Paukkulantie 27, 50170 Mikkeli
Ei tapahtumia!

Mäntyharjun seurakuntakeskuksessa, Kompantie 6, 52700 Mäntyharju
Ei tapahtumia!

Rantakylän seurakuntakodilla, Sokkalantie 25, 50600 Mikkeli
Ei tapahtumia!

Ristiinan Kirkonkylän koululla, Mäkitie 30, 52300 Ristiina

  • to 4.5. klo 17:00–19:15

Savonlinnan Seurakuntakeskuksessa, Kirkkokatu 17, 57100 Savonlinna
Ei tapahtumia!

Terveisiä Donkkis Big Night (DBN) –tiimiltä!
Haluamme tiedottaa kotiväelle DBN:n liittyvistä käytännön asioista ja illan kulusta.

Mistä nimi Donkkis Big Night on tullut?
Iltojen nimi juontaa juurensa lasten raamatunlukulehteen Donkkiin ja sen maskottiin Donkki-aasiin. Lehteä voit tilata osoitteesta: www.donkki.net.

Iltojen sisältö
Illat muodostavat ohjelmallisen kokonaisuuden, joten eniten saa irti olemalla mukana alusta loppuun saakka. Illan ohjelma jakaantuu kolmeen osaan:
1. Yhteinen aloitus:
Tervetuloa, illan esittely, lauluja, muppet-nuket Saku & Ruut ja raamattuopetus.
2. Nyyttärit ja toimintapisteet:
Nyyttäreille lapset voivat tuoda pientä purtavaa, kuten keksejä, porkkanaa, karkkeja, sipsejä, limpparia yms., jotka laitetaan esille seisovaan pöytään. Lisäksi järjestäjät hankkivat nyyttäripöytään mehua ja sämpylöitä/leipää.
Nyyttäreiden jälkeen suunnataan vapaasti erilaisille toimintapisteille, joita illoissa on 8-15. Toimintapisteet vaihtelevat illoittain ja niitä ovat esim. skeittirata, tarkkuusheitto, askartelu, karkkiarvaus, raamattuvisa yms. Osa pisteistä on kilpailuja pienempien ja isompien sarjoissa ja illan lopuksi arvomme yhdestä kolmeen pistettä, jotka palkitaan.
Yhtenä toimintapisteenä on Lähetyspiste, johon voi halutessaan tuoda senttejä tai euroja. Näin opetamme lapsia antamaan omastaan ja muistamaan vähempiosaisia. Tuki ohjataan perille Kansanlähetyksen ja sen seurakunnan lähetystyöntekijöiden kautta, jossa Donkkis Big Night – iltaa vietetään.
3. Yhteinen lopetus:
Lauluja, raamattuarvonta, toimintapisteiden palkitseminen, Saku & Ruut ja loppukilpailu.

Turvallisuus
DBN illoissa kävijöitä on keskimäärin 20-30 lasta, joten lähdön hetkellä eteisessä on ruuhkaa ja siksi on tärkeää, että lapset tietävät kuka heidät tulee hakemaan vai kulkevatko he itse kotimatkan.

Erityisruokavaliota noudattavan lapsen tulee huolehtia sen noudattamisesta ensisijaisesti itse. Tarvittaessa tiedon erityisruokavaliosta voit myös kertoa lasta tuodessasi tarjoilusta vastaavalle henkilölle, jotta lapsesi osataan huomioida oikein.

Voivatko vanhemmat tulla mukaan?
Illat ovat suunnattu 7-14 –vuotiaille, mutta lasten vanhemmat ja myös vanhemmat sisarukset ovat oikein tervetulleita mukaan tutustumaan ja halutessaan auttamaan toimintapiste-osuuden aikana. Katsotaan yhdessä sopiva tehtävä itse kullekin ja näin koko perhe pääsee mukaan toimintaan.